Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobilen blir ny sekretær

OSLO: I september lanserer britiske Cellnet en ny tjeneste som har fått navnet Dictation Line. Denne gjør det mulig å diktere meldinger på mobiltelefonen for så å sendes videre i skriftlig form til hvem man skulle ønske.

Tjenesten er basert på stemme-til-data teknologi. I praksis skjer dette ved at Cellnet-kundene ringer 1222 og dermed kobles opp mot et system som tar imot meldingen.

Hver enkel melding blir så oversatt av maskin før den kontrolleres av Cellnets operatører. Deretter kan den videresendes som SMS-melding til Cellnets GSM-abonnenter, den kan kjøres ut på telefaks i Storbritannia eller oversendes til så mange e-post adresser som avsender måtte ønske.

Forsvarsteknologi
Det er britiske Speech Machines som har utviklet tjenesten, basert på stemmegjenkjenningsteknologi levert av det britiske Forsvarsdepartementets forskningsinstitutt DERA. Speech Machines tilbyr allerede sin tjeneste Cyber Transcriber til Internett-brukere, men nå utvides den altså til mobiltelefonmarkedet. I følge Speech Machines er det ikke nødvendig med opplæring før man kan bruke systemet.

Ingen fast avgift
Prisen for Cellnets dikteringstjeneste er ca 50 pence i minuttet, om lag dobbelt så mye som en vanlig mobilsamtale. Men alle mobilabonnentene kan få adgang til systemet, man må ikke melde seg på eller betale noen fast avgift.
Stikkord: Mobil