Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mindre arbeid for IT-folk

OSLO: IT-administratorer som er lei av å fly rundt fra maskin til maskin for å oppdatere programvare kan kanskje kaste ett blikk på programmet Comprehensive Client Manager fra ON Technology. Det reduserer litt av arbeidet.

– ON Technology Comprehensive Client Manager (CCM) reduserer driftskostnadene i en bedrift og minsker behovet for IT-teknikere. CCM gir automatisert nettverksadministrasjon, og i et marked med mangel på kvalifiserte IT-teknikere tilbyr vi virtuelle teknikere, sier daglig leder Rudi Etnan i ON Technology.

Utvikler og selger
ON Technology utvikler og selger løsninger for administrasjon og fjernstyring av nettverksklienter.

ON Command Comprehensive Client Manager (CCM) installerer og konfigurerer rutiner for drivere, distribuerer operativsystem og applikasjoner, og fjernstyrer datamaskiner.

Norsk avdeling
ON Technology har valgt Rudi Etnan til daglig leder av det norske kontoret, som holder til i Drammen utenfor Oslo. Etnan kommer fra stillingen som daglig leder i Pronett Inform AS, hvor han blant annet har arbeidet med salg og markedsføring av CCM. Etnan har jobbet i IT-bransjen i over 10 år, blant annet hos MicroSoftware og Telenor.

– Formålet med ON Command CCM er å effektivisere administrasjonen av nettverket. I stedet for at administratorene skal farte rundt i organisasjonen og gjøre installasjoner, oppgraderinger og gi brukerstøtte på stedet, kan de nå overlate mye av den tidkrevende jobben til CCM. Resultatet er en dramatisk reduksjon av driftskostnadene og behov for færre IT-teknikere, hevder Rudi Etnan.

Agenter som pusher
CCM benytter agenter og push-teknologi for å forenkle distribusjon og konfigurasjon av Windows operativsystemer og applikasjoner.

Med CCM har en administrator mulighet til å ta over en PC før den starter opp. På grunn av den tidlige kontrollen av en arbeidsplass, kan CCM utføre oppstart av maskiner, partisjonering, installasjon, konfigurasjon og fjerning av klienter, uten at man behøver å være til stede ved arbeidsstasjonen.

Fakta om ON Technology
ON Technology ble grunnlagt i 1985 og er et amerikansk selskap med hovedkontor i Cambridge, Massachusetts. Selskapets hovedprodukter er ON Command CCM og Meeting Maker – innovative, åpne og skalerbare løsninger som gir økonomiske og strategiske fordeler for bedrifter over hele verden. ON Command CCM er installert på over 200.000 datamaskiner verden over.