Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kabelselskap tilbyr telefoni

OSLO: Janco lanserer sitt eget teleselskap. Moderselskapet UPC har allerede etablert teletjenester i Nederland og Ungarn, og har nettopp fått lisens i Østerrike, og nå går de altså inn i Norge sammen med Janco.

– Vi er den eneste konkurrenten til Telenor med egen infrastruktur. Vi har aksess til 500.000 husstander i Norge og har etter hvert som vi oppgraderer nettverket mulighet til å tilby våre abonnenter et komplett sett av tjenester innen telefoni, Internett og kabeltjenester, sier adm. direktør Lars Helgerud Andersen i Janco Multicom.

Nytt selskap
Formelt sett er det UPC, United Pan-Europe Communications, som har etablert et nytt teleselskap, Priority Telecom. UPC regner seg som Europas største private operatør av kabelnettverk for kommunikasjon.

Dette teleselskapet har fått konsesjon i Norge gjennom Janco. Selskapet er allerede etablert i Nederland og i Ungarn, og har nylig fått konsesjon i Østerrike.

– Vi ser frem til å øke konkurransen i disse markedene, sier adm direktør Joe Webster i Priority Telecom.

Sterk posisjon
Selskapet er nytt, men har allerede et stort nett. I følge selskapet disponerer det 3.600 kilometer med fiberoptisk telefonkabel, og har 3,3 millioner privatkunder i Europa som er tilknyttet gjennom bredbåndskabel.

Selskapet sier de er den første nye aktøren i Europa som tilbyr en såkal HFC-basert (hybrid fiber-coaxial) telefontjeneste.
Stikkord: Mobil