Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IP-telefoni vokser raskt

TELEGRAM: Store multinasjonale selskap vil ta i bruk IP-telefoni, som vil stå for en femtedel av teletrafikken i år 2002, hevder analytikere i selskapet Killen & Associates.

IT-ansvarlige vil allikevel vente på forbedret teknologi. De er reserverte i forhold til å sette opp et anlegg som får sjefen til å høres ut som Donald Duck.

Fortune 500 viser vei
Hele 18 prosent av den totale teletrafikken i år 2002 vil være via IP. Det hevder analytikerne i selskapet Killen & Associates, som har studert planene til de største selskapene i verden – de som står på Fortune 500 lista.

Analytikerne hevder at de multinasjonale selskapene vil være drivende i denne utviklingen, og at den etterhvert vil bli mer utbredt, men ett problem er at teknologien ennå ikke er tilfredsstillende, melder det svenske magasinet Netvärk & Kommunikation.

Kvaliteten vil stige
Det fører til at en hittil har satset mest på interne nett, og analytikerne i Killen & Associates mener utbredelsen først vil skje ved at de store selskapene i USA først knytter sine datterselskap i Europa, Latin-Amerika og Asia til interne nett.

Analytikerne regner med at teknologien vil utvikle seg raskt, og at kvaliteten også vil stige. Det kan igjen føre til økt bruk.
Stikkord: Mobil