Annonse


Databrikke i armen

Mandag fikk professor Warwick, i følge Reuters, en 23 x 3 millimeter stor glasskapsel med en silikonbrikke og en elektromagnetisk spole satt inn i armen.

Eksperiment
– Det er et eksperiment for å finne ut hvordan mennesker og datamaskiner kan kommunisere med hverandre, sier Warwick som er sjef for kybernetikk-avdelingen ved universitetet i Reading.

Tirsdag inviterte han journalister på besøk for å vise hvordan brikken fungerer: – God morgen, professor Warwick. Det er kommet fem nye e-post meldinger til deg, sa en datastemme, i det han gikk inn gjennom døren. Meldingen ble aktivisert av brikken i armen.

På godt og vondt
– Brikkene har muligheter på godt og vondt. Hvis alle som ønsket bæretillatelse for våpen måtte operere inn brikker, kunne de stenges ute fra skoler og andre bygninger hvor våpen er forbudt. På den annen side kunne arbeidsgivere bruke brikken til å kontrollere sine ansatte, sier Kevin Warwick til nyhetsbyrået Reuters. Som professor i kybernetikk (samhandling mellom mennesker og maskiner) synes han det er helt naturlig å prøve det ut.

Annonse


Halv menneske, halvt maskin
Det er mange farer ved å operere inn slike brikker, og legene vil at Kevin Warwick skal fjerne kapselen etter 10 dager. Warwick tar antibiotika for å unngå infeksjoner, men er ikke bekymret:

– Jeg kjenner at det er noe i armen, men det gjør ikke vondt, sier Kyborg-professoren som er delvis menneske, delvis maskin.

Annonse