Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Avviser salg til barn

OSLO: Ericsson benekter at selskapet vil lansere mobiltelefoner beregnet for barn. Samtidig varsler de at det er mulig at selskapet vil lansere telefoner overfor foreldre som ønsker å holde kontakten med sine barn.

Barn og Mobil
Den danske storavisen Berlingske Tidende meldte tirsdag at mobilprodusenten Ericsson hadde småbarn som neste målgruppe for mobiltelefoner. Avisen varslet at en om få år kunne få både teddybjørner og Barbie-dukker med innebygget mobiltelefon. Påstandene avvises av konsernet.

Tomme rykter
– Det har i det siste gått rykter om at Ericsson har planer om å lansere mobiltelefoner overfor barn. Dette er ikke sant, heter det i en pressemelding fra mobilprodusenten.

I følge meldingen forsker Ericsson kontinuerlig på nye produkter som vil sette forbrukere i stand til å komme i kontakt når som helst og hvor som helst.

Kontakt med barn
– Det er mulig at Ericsson i fremtiden vil lansere mobiltelefoner beregnet for foreldre som ønsker å holde kontakt med sine barn, for eksempel av sikkerhetshensyn.

Dersom slike produkter legges ut for salg vil Ericsson sørge for at de kun blir markedsført for voksne, og at de kun lanseres som et verktøy for kommunikasjon, og ikke som leketøy, heter det i en melding fra selskapet.
Stikkord: Mobil