Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Heftig kontor-PC fra IBM

OSLO: Mens IBM i USA lanserer Cobra, en skikkelig råtass av en PC, for kraftbrukere i hjemmekontoret, satser IBM Norge både på heftige og billige kontor-PCer med teknologi som lar systemansvarlige fjernadministrere rubbel og bit.

Datamaskin
Tirsdag lanserte PC-sjefen Arthur Brunvoll hos IBM Norge nye IBM PCer med Intel Pentium II- og Celeron-prosessorer, og Windows 98 eller NT 4.0. Maskinene er leveringsklare etter 20. september. Brunvoll varsler at IBM nå vil satse mye sterkere på PC-salg i Norge.

Kjappe kontor-PCer
Den nye attraktive IBM PC 300 PL leveres med 450 MHz prosessor, 64 MB minne, 4 MB grafikkminne, 6,4 GB harddisk og 10/100 Mbps Ethernet-kort til drøye 20.000 kr. Hvis den i stedet utstyres med en lynrask, 10,1 GB harddisk, et heftig Matrox Millenium G200 AGP 2x-grafikkort og en Zip-stasjon med 100 MB disketter, kan den gjøre enhver kollega misunnelig.

Databedriften på Kolbotn kan også levere fullverdige kontor-PCer til røverpris. IBM PC 300 GL med den nye Intel Celeron 333 MHz-prosessoren (raskere enn Pentium II 266 MHz), 32 MB minne, 3,2 GB harddisk og 2MB grafikkminne, vil bli tilgjengelig for bare 10.000 kroner.

Avansert fjernadministrasjon
Alle de nye IBM PCene er utstyrt med IBM Wake on LAN og LANClient Control Manager (LCCM) for fjernadministrasjon. IBM har også utstyrt dem med SMART Reaction-teknologi som tar automatisk sikkerhetskopi av dataene ved første tegn på et mulig harddisk-krasj.

IBM PC 300PL bruker dessuten Alert on LAN til å overvåke strøm- og nettverkstilkopling., som fungerer selv når PCene er slått av. IBM er foreløpig alene om den mest avanserte teknologien for fjernadministrasjon.