Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia straffer syndere

OSLO: I løpet av de siste månedene har Telia stengt telefonen til 300 kunder som har misbrukt andre personers Internett-konto. Straff: Seks måneder uten telefon. Torsdagens avsløring av hacking fører til skjerping av straffen.

Teliahack
Slår hardt ned på misbruk
Siden oktober i fjor har den svenske telebedriften stengt telefonen til 300 personer som har brukt telefonabonnementet på en gal måte. I realiteten har Telia slått hardt ned på folk som har surfet på Internett i andres navn.

Personene har kort og godt brukt andres identitet og passord. Når selskapet oppdaget personen som misbrukte en annen manns konto, ble telefonen til misbrukeren stengt av i seks måneder.

Skjerper straffen
Men etter at det natt til torsdag ble kjent at Telia var hacket, har selskapet skjerpet kampen mot misbrukerne.

– Vi skal skal sjekke om noen har misbrukt brukernavnene og passordene som lå på Internett. Vi har rett til å stenge en persons telefonabonnement om det misbrukes, forteller Ralf Arnestig til internettavisa Telecom.

Og nå holder det ikke med seks måneders utestengelse. I løpet av torsdagen bestemte Telia seg for å skjerpe straffen overfor synderne. Nå skal de miste telefonen sin i et helt år.