Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Win98 oppgraderes annenhver uke

OSLO: Tirsdag la Microsoft ut en Windows 98-oppgradering, bare to måneder etter lanseringen av operativsystemet. Ytterligere oppgraderinger vil nå bli lagt ut omtrent hver fjorten dag, men de vil ikke skape problemer for nordmenn.

WIN-UPDATE.gif
– Vi har foreløpig ikke fått informasjon som tilsier at oppdateringen kan skape problemer for de som bruker den norske utgaven av Windows 98, sier nordmannen Anders Arlberg. Han er nordisk produktsjef for Microsofts operativsystemer, med base i Stockholm.

Visste om feilene?
Microsoft er blitt kritisert fordi installasjonen er problematisk på eldre PCer, og fordi operativsystemet slett ikke alltid oppdager tilkoplet utstyr. Kritikerne påstår at Microsoft visste at operativsystemet inneholdt feil, da de slapp Windows 98 på markedet.

Microsoft har tidligere innrømmet at oppdateringen opprinnelig skulle inneholde feilrettinger, men nå tviholder de på at oppgraderingen ikke er noe feilretting.

Over 1,6 millioner PC-brukere har foreløpig kjøpt Windows 98.

Ny multimedia
Oppgraderingen omfatter Microsoft DirectX 6, Chat 2.5, New Web fonts, Windows Media Player. Win 98-brukere kan oppgradere via Windows Update-funksjonen, mens Win 95-brukere finner DirectX og Media Player på nettsiden www.microsoft.com/windows