Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vil privatisere Telia

TELEGRAM: Det er en skandale at Telia ikke er privatisert ennå. Dette mener det svenske høyrepartiet Moderaterna, som vil selge den svenske telegiganten snarest mulig.

Moderaterna foreslår i en rapport at den svenske staten skal selge unna eiendeler for mellom 40 og 80 millioner kroner. Salget bør skje i den kommende mandatperioden, mener Moderaterna. Og aller øverst på listen over selskaper som bør selges, står Telia.

Privatiseres ved regjeringsskifte
Det er valg i Sverige 20. september og dersom Moderaterna får regjeringsmakten, kan Telia bli privatisert. Og en debatt om Telia-salg i Sverige kan også føre til at debatten om privatisering av Telenor blusser opp igjen.

Verdien synker
– Det er en skandale at Telia ikke er privatisert allerede, sier Per Westerberg i Moderaterna til den svenske avisen Metro. Han henviser til at selskapets verdi har sunket de siste tolv månedene. Med en borgerlig regjering i Sverige fra september av, kan et eventuelt salg av Telia være klart i februar/mars.

Sist gang Moderaterna hadde makten i Sverige, ble det solgt statlig eiendom for 23 milliarder kroner.
Stikkord: Mobil