Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Bøker på nett er in

OSLO: Schibsted lanserer bokhandel på nettet. Dagbladet og Haugen Bok i Volda samarbeider, og 23 norske bokhandlere er registrert på Boknett. De norske Bokklubbene derimot venter, og mener Internett hittil bare er en motesak.

– Det er med vitende og vilje vi har unnlatt å legge våre tjenester ut på nettet, sier informasjonssjef Terje Kolstad i De norske Bokklubbene.

Følger ikke moten
– Vi ønsker ikke å følge en motebølge. I dag er ikke Internett godt nok. Overføringen av grafikk går for langsomt til at vi kan presentere våre sider med den designen vi ønsker, og det er dessuten for mange sprikende tall på hvor mange som har tilgang til nettet på jobb og hjemme. Vi overlater til andre å tape penger, og venter selv til det er en vits med å gå ut på Internett, sier Kolstad. Han regner med at De norske Bokklubbene uansett vil være på nett i løpet av tre år.

– Men vi følger med på markedet, og dersom det skjer ting konkurransemessig så vil vi reagere, lover Kolstad.