Annonse


Trøbbel i toppen hos Ericsson?

Den svenske næringslivsavisen Dagens Industri hevder torsdag at konsernsjef Sven-Christer Nilsson selv har tatt kommandoen i USA, men at hans nye ideer om selskapets strategi ikke deles av alle i den gamle ledelsen. Dette gjelder blant annet Nilssons oppfatning av at USA-selskapet har vært for fokusert på teknologi.

Uenighet
Uenigheten mellom hovedkontoret i Stockholm og USA-kontoret i Dallas har fått flere av medarbeiderne til Bo Hedfors til å søke nye jobber. Dette gjelder blant annet Anders Torstensson, sjef for mobiltelefonvirksomheten i USA, som var ansvarlig for 14 prosent av konsernets totalomsetning i fjor. Han er blitt Europasjef for den amerikanske mobiltelefondistributøren Brightpoint.

Boguslaw “Bo” Piekarski, leder for forretningsutvikling og strategi i USA, gikk i slutten av juli over til jobb i den amerikanske mobiloperatøren Omnipoint. Piekarki er en av de ansvarlige for selskapets lite vellykkede teknologistrategi i USA.

Uro i markedet
I følge DI er amerikanske markedsanalytikere ekstremt følsomme for endringer i de børsnoterte selskapenes ledelse. Derfor skapte det store overskrifter i amerikansk næringslivspresse og dett bles uro hos markedsanalytikere da Bo Hedfors valgte å gå til konkurrenten Motorola. Det er første gang i telebransjen at en leder på så høyt nivå har gått direkte til en konkurrent.

Annonse