Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Trøbbel i toppen hos Ericsson?

TELEGRAM: I forrige uke ble det kjent at toppsjefen i Ericsson USA, Bo Hedfors, gikk over til hovedkonkurrent Motorola. Nå viser det seg at også flere av hans nærmeste medarbeidere slutter.

Den svenske næringslivsavisen Dagens Industri hevder torsdag at konsernsjef Sven-Christer Nilsson selv har tatt kommandoen i USA, men at hans nye ideer om selskapets strategi ikke deles av alle i den gamle ledelsen. Dette gjelder blant annet Nilssons oppfatning av at USA-selskapet har vært for fokusert på teknologi.

Uenighet
Uenigheten mellom hovedkontoret i Stockholm og USA-kontoret i Dallas har fått flere av medarbeiderne til Bo Hedfors til å søke nye jobber. Dette gjelder blant annet Anders Torstensson, sjef for mobiltelefonvirksomheten i USA, som var ansvarlig for 14 prosent av konsernets totalomsetning i fjor. Han er blitt Europasjef for den amerikanske mobiltelefondistributøren Brightpoint.

Boguslaw «Bo» Piekarski, leder for forretningsutvikling og strategi i USA, gikk i slutten av juli over til jobb i den amerikanske mobiloperatøren Omnipoint. Piekarki er en av de ansvarlige for selskapets lite vellykkede teknologistrategi i USA.

Uro i markedet
I følge DI er amerikanske markedsanalytikere ekstremt følsomme for endringer i de børsnoterte selskapenes ledelse. Derfor skapte det store overskrifter i amerikansk næringslivspresse og dett bles uro hos markedsanalytikere da Bo Hedfors valgte å gå til konkurrenten Motorola. Det er første gang i telebransjen at en leder på så høyt nivå har gått direkte til en konkurrent.
Stikkord: Mobil