Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sjekk heftelser på nettet

OSLO: Nå har Løsøreregisteret endelig gjort det enklere for vordende bruktbilkjøpere ettersom de har laget en gratistjeneste på Internett. På den måten kan du lett sjekke om du risikerer å få tidligere eieres gjeld med på kjøpet.

Det er mange som har kjøpt «katta i sekken» når de har anskaffet seg en brukt bil, motorsykkel eller et annet brukt kjøretøy.

En tidligere eier kan nemlig ha tatt opp lån med pant i kjøretøyet, og da risikerer du å måtte betale den gamle gjelden dersom du ikke passer på.

Betal for gammel «moro»
Reglene er nemlig slik at hvis du kjøper for eksempel en bruktbil, følger de tinglyste heftelsene med bilen selv om det er en annen som har pantsatt den.

Den som har lånt ut penger mot pant i bilen, kan dermed kreve at bilen blir solgt for å dekke gjelden, opplyser Brønnøysundregistrene som Løsøreregisteret er en del av.

Lettere tilgang
– Den nye tjenesten er etablert for å gi de brukerne vi har på Internett lettere tilgang til våre opplysninger, sier avdelingsdirektør Geir Ebbesen ved Brønnøysundregistrene.

Løsøreregistret legger allikevel ikke ned sin automatiske Datafon-tjeneste. Internettjenesten er tenkt som et godt supplement.

Sjekk selv
Test selv ut om din bildrøm har økonomiske heftelser:
http://www.brreg.no/avgivelse/motorvogn.html

Datafonen har fortsatt telefonnummer 75 00 75 02.