Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kulekamera til musemann

OSLO: Over en million Pc-brukere har et kulekamera fra Connectix på toppen av skjermen. Nå får QuickCam-kameraet ny produsent etter at museprodusenten Logitech betalte 190 millioner kroner for teknologien på mandag.

Mandag solgte Connectix sine QuickCam-kameraer til museprodusenten Logitech for 190 millioner kroner.

Connectix har solgt sine markedsledende videokameraer for å kunne konsentrere seg fullt og helt om å produsere programvare. De mest kjente programmene som kommer fra selskapet er Virtual PC, RAM Doubler, Speed Doubler og Surf Express.

Connectix er dessuten i ferd med å utvikle spennende programkonsepter for Internett.

Musemannen Logitech
Logitech er i første rekke kjent som museprodusent, og deres MouseMan, MouseMan+ og
TrackMan Marble FX, regnes som de musene med best ergonomi på markedet.

Logitech, som også lager tastaturer, skannere og videokameraer, kan nå tilby QuickCam VC fra Connectix som billigmodell for hjemme-PCen.

Moro med video
Mens videokonferanser er blitt markedsført som et funksjonelt verktøy for næringslivet, er det forbrukerne som nå setter fart i salget. De bruker de billige videokameraene til stillbilder, video over e-post, videochat og nettelefoni med video, fordi det er moro!

Tredoblet salg
Analytikerne regner med at det vil bli solgt 1 million videokonferansepakker i løpet av 1998. Det er tre ganger så mange som i fjor.

Med USB-tilkopling er kameraene blitt enklere å installere og bedre å bruke. I 2002 er det beregnet at salget vil stige til 12 millioner, men da vil også mange PC-er være utstyrt med kamera som standardutstyr.