Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Canal Digital ga Plus minus

OSLO: Telenor Plus gir satsingen på internasjonale Canal Digital mye av skylda for nedgangen i resultat før skatt fra 182 til 141 millioner kroner.

Canal Digital eies 50 prosent av franske Canal+ og 50 prosent av Telenor Plus. Den norske delen, Canal Digital Norge har også TV2 med på eiersiden, med 17 prosent.

Canal Digital skal stå for digital distribusjon av tv-kanaler og tjenester over satellitt til nordiske husholdninger. De første digitale tv-sendingene introduseres til høsten.

Underskudd hos døtrene
Underskudd i tilknyttede selskaper økte 73 millioner første halvår 1998 i forhold til første halvår 1997, og endte nå på 95 millioner. Denne økningen i underskudd skriver seg i følge Telenor fra lansering av nye produkter og tjenester, samt satsing på katalogvirksomhet utenfor Norge.

Økt omsetning
Telenor Plus økte sin omsetning første halvår i år med 224 millioner kroner til 1733 millioner. I første halvår i fjor omsatte selskapet for 1509 millioner kroner. Omsetningsøkningen ga ikke et bedre resultat. Det gikk ned fra 182 til 141 millioner før skatt. Driftsresultatet, altså før underskudd i tilknyttede selskaper og finansposter trekkes fra, gikk fra 213 millioner i første halvår 1997 til 240 millioner i første halvår 1998.

Telenor forklarer nedgangen i resultat med forskyving i tidspunkt for utgivelser av kataloger, samt endret regnskapsprinsipp vedrørende utgifter til salg av annonser i kataloger.
Stikkord: Mobil