Hopp til navigasjon Hopp til innhold

60x CD-ROM

TELEGRAM: For å ta opp konkurransen med DVD-spillerne, utvikler CD-ROM-produsentene nå stasjoner som kan håndtere både 44x, 48x og opptil 60x hastighet.

ACER CDROM
Nyhetstjenesten News.com refererer taiwanske kilder som forteller at AOpen, Asutek, Behavior Tech Computer, Ultima Electronics og andre er i ferd med å utvikle lynkjappe CD-ROM-stasjoner. Det er ikke lenge siden at de raskeste stasjonene bød på 4x eller 8x.

Acer klar med 48x
De foreløpig raskeste CD-ROM-stasjonene på markedet, kan kjøre 40x. AOpen er imidlertid klare med en 44x CD-ROM, og Acer Peripherals er rede til å produsere en 48x-stasjon. Behavior er ennå ikke klar med sin 60x CD-ROM.

DVD vil overta
CD-ROM-produsentene er selvfølgelig opptatt av å selge flere stasjoner, før DVD tar over for fullt. Foreløpig er programtilbudet på DVD beskjedent, men dette vil endres etter hvert som DVD blir standardinventar i PC-ene. Etter år 2000 vil DVD overta mer og mer.

Den største fordelen med DVD fremfor CD-ROM er lagringskapasiteten. Mens en DVD-plate lagrer opptil 4,7 GB, har en CD-ROM bare plass til 640 MB. Selv om de nye CD-ROMene er raske, kan de ikke lagre mer data enn før.

Det er heller ikke sikkert at brukeren vil oppleve særlig forskjell på skjermen, hvis han bytter ut sin 8x eller 24x CD-ROM, med en som kjører dobbelt så raskt.