Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telebrudd truet liv og helse

OSLO: Lørenskog opplevde tirsdag kveld ett større sambandsbrudd i Telenors nett. Nødnumrene 110 og 113 ble satt ut av drift, men politiet hevder at de klarte å takle situasjonen ved hjelp av mobiltelefoner og internt radiosamband.

Telenor bekrefter ovenfor internettavisa Telecom at de hadde et større sambandsbrudd i Lørenskog sentral ved nitiden tirsdag kveld. Bruddet varte helt fram til midnatt. I perioden var nødnumrene 110 (brann) og 113 (ambulanse) ute av drift.

Politiet tok over
Derimot var nødnummeret til politiet (112) i drift. Ved Romerike Politikammer får internettavisa Telecom opplyst at det straks ble opprettet sambandslinjer til brann- og helseetater ved hjelp av mobiltelefoner og internt radiosamband.

Men telefoner til de to andre nødnumrene kom ikke fram til politiets nummer.

Ingen ulykker rapportert
Politibetjent Arne Brokke ved Romerike Politikammer kan imidlertid opplyse at det så langt ikke er registrert ulykker eller andre helsetruende situasjoner som følge av telebruddet.

Men situasjonen kunne vært langt mer kritisk dersom telebruddet hadde oppstått i arbeidstiden.

Utbedret feilen
– Feilen er ikke permanent rettet, men teletrafikken ble omdirigert via andre sentraler fra midnatt, slik at situasjonen skal være normalisert. Våre telekunder vil ikke merke noe til denne omdirigeringen av trafikken, sier informasjonsdirektør Elisabeth Hegg Gjølme.
Stikkord: Mobil