HPSOJOURN-ILL.jpg

Annonse


HP OmniBook Sojourn CT5/233

HPSOJOURN-ILL.jpgSojourn i sin blågrå magnesiumkasse, rommer 233MHz Pentium MMX-prosessor, 256 KB cache, 2,1 GB harddisk, 64 MB minne, 128-bits grafikkort med 2 MB minne, og en nydelig 12,1 tommers aktiv fargeskjerm med 800×600 punkter. Minne og harddisk kan dessverre ikke oppgraderes. Lyden ivaretas av Sound Blaster Pro lydkort, innebygget mikrofon, mikrohøyttaler og hodetelefonutgang. Maskinen mangler innebygget modem, men rommer to Type 1 PCMCIA-kort, infrarød port for trådløs overføring og USB-port.

HP Sojourn veier 1,8 kilo med strømforsyning. Konkurrenten IBM ThinkPad 560X er 3,5 cm tykk og veier 2,4 kilo med strømforsyning.

Når du trenger en fullt utrustet mobil-PC, er det bare å plugge en medfølgende “multimediaskive” (1,3 kilo) under maskinen. Skiven inneholder diskett- og 24X CD-ROM-stasjon, stereohøyttalere og alle de vanlige portene. Med PCMCIA-nettverkskort i maskinen, fungerer den også som en slags dockingstasjon. Program for nettverksadministrasjon medfølger ikke.

Det innebygde batteriet holdt bare liv i maskinen i 1t 31 min i TRs batteritest, og reduserer maskinens portabilitet. En ekstra batteriskive (0,9 kilo) kan imidlertid forlenge batterilevetiden med ytterligere 4t 30 min (ikke testet). Maskinen støtter ikke strømstyringsstandarden ACPI.

Annonse


Med OmniBook Sojourn setter Hewlett-Packard en ny standard for minimalisering, men det syltynne membran-tastaturet vinner neppe noe pris for best ergonomi. Tastene har meget kort trykklengde, og hele tastaturet gir faktisk etter når du taster. Tastaturet har engelske tegn, med selvklebende mal for Æ, Ø og Å. Selv etter et par uker, var tastaturet anstrengende å bruke. Styreplaten med sitt styreprogram, er imidlertid meget komfortabel.

HP OmniBook Sojourn er Kongen på Business Class, og prisen deretter. For James Bond, direktører og superselgere som bare skal slå opp i dokumenter, redigere kontrakter, og skrive e-post er Sojourn en praktfullt verktøy. Vi på Braathens Back må nok nøye oss med tykkere reisefølge, selv om det får dokumentmappen til å bule.

+
Ultraslank og superlett, strutter av high-tech
Kostbar, kort batterilevetid, ubekvemt tastatur, mangler modem

Pris
Portabilitet
Ergonomi
Ytelse
Utstyr
Nettverk/komm.

Reisevekt1,8 kilo
TR Ytelsestest14,7
TR Batteritest1 t 31 min
Pris45.800 (56.300 kr m/moms)
LeverandørHewlett-Packard Norge.

Annonse