Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Grønne tall for Orange

OSLO: Administrerende direktør Bjørn Formo i Telia studerer trolig tallene fra Orange med stor interesse i disse dager. Storbritannias tredje største mobiloperatør melder om uventet overskudd.

Orange har en markedsandel på 15 prosent av det britiske markedet. Dette er et marked som ventes å vokse sterkt. Bare hver femte brite bruker mobiltelefon, og dette er et tall som kan tredobles i år i følge britiske analytikere.

Satser i Europa
Antall abonnenter i Orange har økt med over 20 prosent hittil i år. Det betyr at selskapet i dag har 1,45 millioner kunder.

Orange satser også sterkt i andre land i Europa. Selskapet melder at de senere i august vil lansere mobilnett i Østerrike, og at de har fått lisens for nett i Sveits og Belgia. Disse nettene skal starte opp neste sommer.

Kursen steg
– Orange er i ferd med å utvikle et unikt tilbud på det europeiske mobilmarkedet, sier direktør Hans Snook i Orange. Selskapet hevder at de ligger 20 prosent under British Telecoms normale priser og inntil 80 prosent lavere enn konkurrerende mobiloperatører.

Men selv om Orange melder om overskudd på driften hittil i år har selskapet hatt store investeringer, og vil bokføre 49 millioner britiske pund i underskudd før skatt. Dette er en nedgang på 33 prosent i forhold til i fjor.

Kursen på selskapets aksjer steg med fem prosent på den kanadiske børsen etter at regnskapet ble kjent.
Stikkord: Mobil