Annonse


Grønne tall for Orange

Orange har en markedsandel på 15 prosent av det britiske markedet. Dette er et marked som ventes å vokse sterkt. Bare hver femte brite bruker mobiltelefon, og dette er et tall som kan tredobles i år i følge britiske analytikere.

Satser i Europa
Antall abonnenter i Orange har økt med over 20 prosent hittil i år. Det betyr at selskapet i dag har 1,45 millioner kunder.

Orange satser også sterkt i andre land i Europa. Selskapet melder at de senere i august vil lansere mobilnett i Østerrike, og at de har fått lisens for nett i Sveits og Belgia. Disse nettene skal starte opp neste sommer.

Kursen steg
– Orange er i ferd med å utvikle et unikt tilbud på det europeiske mobilmarkedet, sier direktør Hans Snook i Orange. Selskapet hevder at de ligger 20 prosent under British Telecoms normale priser og inntil 80 prosent lavere enn konkurrerende mobiloperatører.

Annonse


Men selv om Orange melder om overskudd på driften hittil i år har selskapet hatt store investeringer, og vil bokføre 49 millioner britiske pund i underskudd før skatt. Dette er en nedgang på 33 prosent i forhold til i fjor.

Kursen på selskapets aksjer steg med fem prosent på den kanadiske børsen etter at regnskapet ble kjent.

Annonse