Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Torpedo mot teletopp

TELEGRAM: Adm. direktør Robert Hercz i selskapet Teletopia ble mandag oppsøkt av en torpedo som forlangte 750.000 kroner. Til alt overmål hadde torpedoen med seg sin 10 år gamle datter.

Kravet ikke berettiget
– Torpedoen er sendt av en tidligere kunde av oss som gjennom sine tjenester på teletorg utnyttet en tilbakestående person til å ringe for hele 360.000 kroner. Vi ble av Teletorgrådet pålagt å ikke utbetale summen på 360.000 kroner til firmaet, og Telenor har også frafalt kravet mot mannen som ringte. Derfor har selskapet ikke noe berettiget krav mot oss, sier Hercz til VG.

Politiet har besluttet å pågripe torpedoen, som er i 30-årene. Mannen bekrefter at han er bedt av personer i et navngitt selskap å drive inn pengene. Han sier selv at han oppførte seg høflig, og at han under møtet bare var interessert i å høre den andre partens versjon. Derfor fant han det naturlig at datteren ble med.

Føltes som en trussel
Robert Hercz sier han opplevde besøket som en trussel mot seg og sin familie.

I Teletorgselskap, som angivelig har sendt torpedoen, avviser daglig leder at han har sendt noen torpedo til Teletopia, men hevder at selskapet skylder dem omlag 900 000 kroner. Dette kravet avvises av Hercz.
Stikkord: Mobil