Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Win 98 blues for mobil-PC

OSLO: Oppgradering av Windows 98 er slett ikke så fritatt for hodepine som Microsoft hevder. Windows 98 forårsaker konflikter i strømstyring og andre BIOS-funksjoner i mange maskiner. Mobil-PC-produsentene advarer mot å oppgradere.

Win98
Flere av mobil-PC-produsentene ber nå sine kunder om å vente med å oppgradere til det nye operativsystemet til de har lastet ned og installert en BIOS-oppgradering. Slike oppgraderinger foreligger allerede for en rekke modeller, mens andre foreløpig ikke er klare. På nettsidene nedenfor finner du informasjon om hvilke mobil-PCer som ikke bare får hodepine av Windows 98:

Her finner du lappesakene
Compaqs nettside inneholder en liste over Windows 98-problemer og hvordan de skal omgås.
Dell anbefaler sine kunder å vente med å oppgradere nyere Latitude-modeller til de har lappesakene for Windows 98 er klare.
IBM er snart klare med lappesaker til ThinkPad-modellene. Oppgraderingene forbedrer støtten for ACPI (den nye strømstyringsstandarden) som Windows 98 bruker.
Toshiba anbefaler også utsettelse av oppgraderingen av en rekke mobil-PCer, til de har lagt ut en kommende BIOS-oppgradering med bedre ACPI-støtte.