Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Revisorer slakter Telehuset

TELEGRAM: Coopers & Lybrand «hudfletter» Telehuset i en streng revisorrapport. Rot i regnskapene, et underskudd på 231 millioner og negativ egenkapital har ført til at investoren Christen Sveaas har trukket seg ut.

I følge Finansavisen står det i revisorrapporten at;

– På grunn av svakheter i Telehusets interne kontroll og IT-systemer, har det ikke vært mulig å utføre de revisjonshandlinger vi anser nødvendig for å kunne uttale oss om fullstendigheten og riktigheten av de bokførte salgsinntekter og kundefordringer. Disse forhold er behandlet i et brev til selskapets administrasjon og styre, skriver de statsautoriserte revisorene Per Hanstad og Rita Granlund i Coopers & Lybrand.

Telenor har 70 % av aksjene
Telehuset, som er et datterselskap av Telenor Mobil/Privat fusjonerte med Datavarehuset Norge i januar i fjor.

Telenor Mobil/Privat fikk 70 prosent av aksjene, mens storinvestor Christen Sveaas fikk kontroll over 30 prosent av aksjene via selskapet Viking Supply Ships.

Tapssluk
Telehuset har de siste årene tapt hele 231 millioner kroner. I fjor var minustallene på 64 millioner kroner.

Christen Sveaas har siden i mars arbeidet med å bli kvitt aksjene i Telehuset. Nå har han trukket seg helt ut av tapsprosjektet til Telenor.

«Nu går alt så meget bedre»
Styreformann i Telehuset, adm. direktør Stig Herbern i Telenor Mobil/privat, hevder ovenfor Finansavisen at de nå har fått kontroll over de økonomiske problemene selskapet har slitt med.

Han mener selskapet vil kunne vise til et nullresultat for første halvår i år.

Stikkord: Mobil