Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Forvaltningens nett er hett

TELEGRAM: Hele 15 tilbydere av teletjenester har nå meldt sin interesse som leverandør av teletjenester til Forvaltningsnettet. Etter første anbudsrunde i fjor var det bare Telenor Bedrift som hadde lagt inn anbud.

Leverandørene av teletjenester står nå i kø for å tilby Forvaltningsnettet sine tjenester. Dette er nettet som skal sikre enklere og bedre kommunikasjon i stat og kommune.

Urimelige krav
I fjor måtte det daværende Planleggingsdepartementet tåle hard kritikk for å ha stilt urimelige krav til leverandørene. Teleoperatørenes Forum mente at kontrakten omfattet flere tjenester som Telenor Bedrift hadde faktisk monopol på. Forumet ønsket at fristen for tilbud skulle forlenges til årsskiftet.

– I fjor ble det bedt om tjenester som var de facto monopolbelagte. Dette protesterte vi på. Dessuten var flere operatører i en etableringsfase, sier styreformann Per Morten Torvildsen i El Tele til Dagens Næringsliv.

Antallet teleleverandører som vil få rammeavtale med Forvaltningsnettet er ikke avklart.
Stikkord: Mobil