Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Ericsson-sjef til Motorola

TELEGRAM: – Både kona og jeg ønsket å fortsette å bo i USA, svarte den svenske Ericsson-sjefen Bo Hedfors, da nyhetsbyrået Reuters sist fredag spurte hvorfor han «hoppet av» til ny sjefsjobb hos konkurrenten Motorola.

For første gang på 19 år, har Motorola ansatt en outsider i en sjefsstilling. Bo Hedfors har ledet Ericssons USA-avdeling de siste fem årene. Nå blir han viseadministrerende direktør og sjef for Motorolas mobilnettavdeling i Schaumburg, Illinois. Hedfors har jobbet hos Ericsson siden 1968, og har vært ansett som en mulig etterfølger til Lars Ramquist når Ericsson skifter toppsjef.

Slutt på innavl?
– Motorola gjør rett i å ansette en outsider i jobben, sier en analytiker Reuters har intervjuet. – Det gir selskapet et positiv kulturskifte. Motorola har fått mye kjeft tidligere i år. Størst oppmerksomhet fikk selskapet da mobiloperatøren PrimeCo Personal Communications, sa opp en omfattende Motorola-avtale etter gjentagne tekniske problemer.

Ericsson har ansatt Bo Dimert, som nå er ansvarlig for Ericssons Enterprise Networks, som ny sjef for sin amerikanske avdeling.
Stikkord: Mobil