Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Teleplan inn i Sør-Amerika

OSLO: En 50 millioner kroners kontrakt med Venezuelas mobiloperatør Corporacion Digitel har gitt konsulentselskapet Teleplan en fot innenfor det som forventes å bli verdens største vekstmarked for mobil telefoni: Sør-Amerika.

Teleplan ser kontrakten som et springbrett inn i resten av det søramerikanske markedet.

– Vår kunde, Corporacion Digitel CA har offensive planer for utbygging av GSM 900 i Venezuela. De ønsker også å se ut over egne landegrenser, og har valgt Teleplan som strategisk konsulentpartner, sier Bjørn Taale Sandberg, Teleplans regionansvarlige for Sør-Amerika.

Ligner på Østerrike-kontrakten
Han sammenlikner kontrakten i Venezuela med avtalen Teleplan hadde med Connect Austria, som har åpnet sitt nye GSM-nett i Østerrike.

Området Corporacion Digitel og Teleplan skal jobbe med i Venezuela har halvparten av landets 22 millioner innbyggere, men står for 70 prosent av bruttonasjonalproduktet.

Få har telefon
Digitel ledes av landets unge tidligere samferdselsminister, Roberto Smith Perera. Han var i sin tid som minister ansvarlig for å privatisere televerket.

Telefonidekningen i Venezuela er i likhet med resten av regionen svært lav. Kun 11,2 prosent av befolkningen har telefon og kun 4,9 prosent har mobiltelefon i landet.

– Den lave dekningen på vanlig telefoni betyr at markedet for mobiltelefonselskaper er relativt sett enda bedre enn vi er vant til fra Vest-Europa. For Corporacion Digitel betyr det også mye at Venzuelas eksisterende mobiloperatører sliter med store kvalitetsproblemer. Gjennom å tilby kvalitet og tilgjengelighet har Corporacion Digitel gode muligheter til å kapre kunder fra de to eksisterende analoge operatørene, i tillegg til å ta for seg av den forventede veksten, sier Sandberg.

Stikkord: Mobil