Annonse


Teleplan inn i Sør-Amerika

Teleplan ser kontrakten som et springbrett inn i resten av det søramerikanske markedet.

– Vår kunde, Corporacion Digitel CA har offensive planer for utbygging av GSM 900 i Venezuela. De ønsker også å se ut over egne landegrenser, og har valgt Teleplan som strategisk konsulentpartner, sier Bjørn Taale Sandberg, Teleplans regionansvarlige for Sør-Amerika.

Ligner på Østerrike-kontrakten
Han sammenlikner kontrakten i Venezuela med avtalen Teleplan hadde med Connect Austria, som har åpnet sitt nye GSM-nett i Østerrike.

Området Corporacion Digitel og Teleplan skal jobbe med i Venezuela har halvparten av landets 22 millioner innbyggere, men står for 70 prosent av bruttonasjonalproduktet.

Annonse


Få har telefon
Digitel ledes av landets unge tidligere samferdselsminister, Roberto Smith Perera. Han var i sin tid som minister ansvarlig for å privatisere televerket.

Telefonidekningen i Venezuela er i likhet med resten av regionen svært lav. Kun 11,2 prosent av befolkningen har telefon og kun 4,9 prosent har mobiltelefon i landet.

– Den lave dekningen på vanlig telefoni betyr at markedet for mobiltelefonselskaper er relativt sett enda bedre enn vi er vant til fra Vest-Europa. For Corporacion Digitel betyr det også mye at Venzuelas eksisterende mobiloperatører sliter med store kvalitetsproblemer. Gjennom å tilby kvalitet og tilgjengelighet har Corporacion Digitel gode muligheter til å kapre kunder fra de to eksisterende analoge operatørene, i tillegg til å ta for seg av den forventede veksten, sier Sandberg.

Annonse