Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenors personsøker-fiasko

TELEGRAM: Telenor International og adm. direktør Arve Johansen (bildet) har tapt hele 200 millioner på Comet Holdings personsøkerprosjekt i Øst-Europa. To år etter oppstarten avvikles nå selskapet.

Johansen, Arve
Til tross for et fremadstormende og luftig navn ble det ingen kometsuksess for Comet Holding. Telenor International forventet at personsøkere ville slå bedre ann i Øst-Europa enn mobiltelefoner. Der tok Telenor grundig feil.

GSM-utviklingen har nemlig gått langt raskere enn forventet.

Undervurderte utviklingen
– Satsingen var ikke vellykket. Vi gjorde en feilvurdering og undervurderte utviklingen av GSM-markedet, sier informasjonssjef Fredrik Grindland i Telenor International til Finansavisen.

Totalt vil avviklingen av personsøkersystemet, samt investeringene i Comet Holding, koste Telenor International 200 millioner kroner.

«Begredelig lesning»
I følge Finansavisen har resultatregnskapet til Comet Holding vært begredelig lesning:

I fjor hadde selskapet 17,7 millioner kroner i driftsinntekter. Underskuddet ble på 108 millioner kroner.

I 1996, oppstartsåret til Comet Holding, hadde selskapet ingen driftsinntekter og et underskudd på 6,4 millioner kroner.

Ryddejobb
Selskapet er heleid av Telenor Invest, som er fusjonert inn i Telenor International. Comet Holding har på to år hatt gått inn inn i selskaper i Russland, Litauen og Romania.

Jan Gustav Stenshagen ble før sommeren ansatt som ny adm. direktør i Comet Holdning, som er lokalisert i Budapest i Ungarn. Stenshagen hovedoppgave blir nå avvikle hele feilsatsingen til Telenor.

Stikkord: Mobil