Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telenor Mobil bryter loven

OSLO: Et spørreskjema som Telenor Mobil deler ut til barn og unge på Ekebergsletta under Norway Cup denne uken er i følge forbrukerombud Torfinn Bjarkøy ulovlig.

Det er Aftenposten Aften som tirsdag forteller om inntrykket forbrukerombud Torfinn Bjarkøy står igjen med etter en rundtur på Norway Cup-området på Ekebergsletta i Oslo. Han slår fast at Telenor Mobils spørreskjema er ulovlig.

MiniLink
«Bli med i trekningen av en MiniLink» står det i skjemaet, som deles ut i hundretall på Ekebergsletta, og som gir ungdommen en sjanse til å vinne hvis de svarer på to enkle spørsmål.

– Denne formen for markedsføring er helt klart ulovlig. Det er ikke tillatt å lodde ut gevinster for å fremme salget av et konkret produkt, der vinneren nærmest blir trukket ut helt vilkårlig, sier Bjarkøy til avisen og henviser til markedsføringslovens paragraf 5.

Skulle ikke selge
Informasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Telenor Mobil/Privat bedyrer at hensikten med å delta på turneringen ikke har vært å selge konkrete produkter.

– Dersom aktivitetene vi utfører under Norway Cup er ulovlig, vil vi vurdere å endre rutinene, sier hun.

Massivt salg
Også Telenor-forhandleren Nordialog markerer seg under Norway Cup, via et massivt salg av forskjellige telefonkort. I løpet av turneringens tre første dager har selskapet solgt 500 Ring Kontant-kort, og omlag 1000 telekort for telefonautomater. Det er med andre ord mye telebusiness å hente på Ekebergsletta denne uken.
Stikkord: Mobil