Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dårlig dag for teleaksjer

OSLO: Tirsdagen var en dårlig dag for teleaksjer over hele verden. Det kan virke som om alle nyheter er dårlige nyheter.

I Norge er man kanskje mest opptatt av Ericsson-aksjene, som falt både mandag og tirsdag, etter at halvårsrapporten ble offentliggjort. Men også Nokia var med på fallet på tirsdag. Det finske selskapet opplevede en kraftig stigning etter at halvårsrapporten ble offentliggjort på fredag, men tirsdag kom reaksjonen og aksjekursen falt med 33 kroner.

Dårlig for Kinnevik
Det var også en dårlig dag for Kinnevik, som eier mobiloperatøren Comviq og som er blant de store eierne i norske NetCom: B-aksjene falt med 13 kroner i Stockholm.
I Norge var det NetCom-aksjen som falt, noe som ikke er merkelig etter den kraftige oppgangen den siste måneden: 273 kroner ble kursen, ned fra 288 mandag.

Fusjon gir nedgang
Det gikk også utforbakke for amerikanske Bell Atlantic, som nå skal slå seg sammen med GTE i en fusjon til nesten 500 milliarder kroner. Nedgangen var på nesten 1 dollar, mens fusjonspartneren GTE måtte se kursen gå ned 3 dollar, til 52 dollar pr. aksje. Og AT&T, som søndag offentliggjorde sitt joint venture med British Telecom, måtte se aksjekursen gå ned 5/16 dollar.

I Frankrike gikk kursen på Alcatel-aksjene ned 2,8 prosent etter at halvårsrapporten fortalte at ordreinngangen var mindre enn ventet.