Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Compaq stjeler Telenor-topp

OSLO: Administrerende direktør Gunnar Bjørkavåg (bildet) i Telenor Plus får jobben som ny administrerende direktør i Compaq Computer Norway a.s. Dermed er det falt avgjørelse for det som mange kaller den beste jobben i norsk IT-bransje i dag.

Arild Steen
Det finnes andre IT-jobber som er mer betydningsfulle enn sjefsjobben i Compaq, blant annet i Telenor som Bjørkavåg nå forlater. Men det er likevel en viktig stilling som avtroppende Jan Eigil Rydningen nå forlater, i et selskap som han har ledet siden det startet med tre mann på plass i Norge. I år omsetter de 280 ansatte Compaq Computer Norway for omlag 2,8 millarder kroner, etter at Tandem og Digital er blitt kjøpt opp i løpet av det siste året.

Ingen programerklæring
Gunnar Bjørkavåg er 38 år gammel, utdannet siviløkonom fra BI. I tillegg har han MBA fra Henley College, Oxford og AMP fra Harvard Business School. Han har vært innom Comma Data Services, SDS og Telenor Satellite Services før han fikk sin nåværende jobb. Det er ennå ikke klart når han kan tiltre i Compaq. Hans oppsigelsestid er 6 måneder, men han på pressekonferanse i Oslo tirsdag formiddag sa han at han håpet å kunne fratre tidligere. – Jeg vil forøvrig ikke legge frem noen programerklæring på det nåværende tidspunkt, sa Bjørkavåg til en fulltallig fremmøtt Oslo- og IT-presse.

Ingen 7. far
Jan Eigil Rydningen rykker opp og blir styreformann i selskapet, selv om hans reelle funksjon som styreleder ennå ikke er helt klar. – Det vil bli opp til Gunnar Bjørkavåg å definere hvor mye eller lite han ønsker å utnytte meg, sier Rydningen. – Er det noe jeg ikke ønsker, så er det å bli en slags syvende far i huset.
Geir H. Berge, i dag ansvarlig for divisjon «Systemer og løsninger» i Compaq vil fungere som administrerende direktør frem til Bjørkavågs tiltreden.