Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sverige slår Norge på nett

OSLO: Sverige har neste fire ganger så mange daglige nettbrukere som Norge. Og de svenske nett-jentene er mer aktive enn sine norske søstre.

Dame m/PC
Hver måned øker antallet svensker som surfer på Internett med 100.000, viser den siste målingen gjort av analyseselskapet Sifo. Hvis denne utviklingen fortsetter vil halvparten av Sveriges befolkning være Internettbrukere i løpet av ett år.

Totalt benytter 1,3 millioner svensker nettet daglig, viser målingen.

Kvinne-vekst
Og det er kvinnene som har oppdaget Internett i Sverige. Takten av antall nye kvinnelige brukere er dobbelt så høy som den blant menn.

I Norge har bruken av Internett fordelt på kjønn holdt seg stabil i løpet av det siste året. Men også i Norge viser Gallups målinger for juni, en nedgang i antall mannlige brukere, mens det er en liten oppgang i antallet kvinner.

Maskulin dominans
Fordelingen totalt sett, viser fortsatt en maskulin dominans blant surferne i Norge: 61 prosent menn og 39 prosent kvinner.

Nedgang i Norge
I Norge viser Gallups målinger for juni en markant nedgang i antallet daglige brukere av Internett. 269.000 nordmenn var innom nettet i juni, mot 345.000 i mai.

– Vi må helt tilbake til juli i fjor for å finne færre daglige brukere både totalt og i forhold til antall personer som har en tilkobling til Internett, sier Ulf Andersen i Norsk Gallupp Institutt.