Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Byen er Cyber-Bergen

TELEGRAM: Bergen by skal nå også kunne besøkes på Internett. En tredimensjonal utgave av byen vil bli etablert på Internett før kulturbyåret 2000. Prislappen er satt til én million kroner.

Informasjon om Bergen finnes allerede på nettet, men Høgskolen i Bergen (HiB) ønsket å bringe dagens versjon videre til en total opplevelse i cyberspace.

By- og nettutbygging
– Vi har allerede begynt å bygge opp Vågsbunnen og Torgallmenningen, sier prosjektansvarlig Jostein Saakvitne ved HiB, til Bergens Tidende.

Gater og hus vil bli bygget opp og lagt ut på nettet fortløpende frem mot år 2000, og HiB setter sin lit til at kapasiteten i nettet blir økt i takt med byutbyggingen. I dag er nemlig ikke nettet hurtig nok til de avanserte tredimensjonale konstruksjonene.

Også bergensere
Bergen på nett skal ikke bli en spøkelsesby. I følge Saakvitne skal man kunne slå seg ned ved et bord i en tredimensjonal kafé, og slå av en prat med gjestene.

Byens kjente krimforfatter, Gunnar Staalesen, sitter allerede ved et bord i Dyvekes Vinkjeller. Klikker du på han, får du høre Staalesens ytringer om kultur.