Hopp til navigasjon Hopp til innhold

BT gir ikke opp USA

OSLO: British Telecommunications plc. (BT) har ikke gitt opp å få en fot innafor i USA etter tapet av MCI. Storbritannias største telekommunikasjonsselskap fører samtaler med andre portåpner i statene.

Deskill
På gårsdagens generalforsamling la ikke BT skjul på at de fortsatt har til hensikt å etablere seg i USA – sammen med 40 prosent av verdens øvrige multinasjonale selskaper.

Prater med AT&T?
Representanter for BT avstod fra å kommentere ryktene om at de fører samtaler med den amerikanske telegiganten AT&T Corporation, som er størst på langdistansesamtaler i statene.

Hemmelighetsfull
Slik kommenterer BT at oppkjøpet av MCI Communications ble stoppet av WorldCom – USAs fjerde største på fjernsamtaler:

– Dette var en vending som gjør det mulig for oss å gjøre det beste ut av andre muligheter som skulle dukke opp, sa styreformann Sir Iain Vallance hemmelighetsfull.

I sin tale gikk han inn på at aktiviteten i Europa er under konsolidering og at mobiltelefoni-markedet anses for å være av stor strategisk viktighet for BT: Selskapet hevder at de har klart å vokse til tross for at prisen kundene betaler det siste året er kuttet tilsvarende 9,4 milliarder norske kroner.
Stikkord: Mobil