Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stjal 161 mobiltelefoner

TELEGRAM: Mobiltelefoner til en verdi av 500.000 kroner har de siste tre ukene forsvunnet sporløst mellom Oslo og Bergen. I samtlige tilfeller er det forsendelser fra Dangaard AS via fraktselskapet Tollpost-Globe som er rammet.

Arkiv
Mobiltelefonene var bestilt og ankommet den norske Nokia-importøren Dangaard AS i Oslo. Der fra er telefonene sendt videre med Tollpost-Globe. Men i løpet av de siste tre ukene har 161 telefoner aldri kommet frem Bergen.

– Helt håpløst
– Det er helt håpløst. For vel en uke siden forsvant 40 Nokia-telefoner. Sist onsdag ble det sendt ti nye fra Oslo. Jammen ble de stjålet de også, sier administrerende direktør Thor Nilsen i Ecom A/S på Gyldenpris til Bergens Tidende.

Forretningene Teleland og GSM-senteret er de rammede forhandlerne. GSM-senteret savner 66 telefoner, mens Teleland mangler 45. Det er kostbare merker som Nokia og Ericsson som er rammet av tyveriene.

Rammet tidligere
Før jul hadde firmaet store problemer med at telefonforsendelser ble stjålet i Oslo.

– Vi har fjernet tape og annen merking som viser hvor pakkene kommer fra. Tyvene må ha merket seg navnene på mottakerne, slik at de likevel greier å identifisere de verdifulle pakkene, sier Kleivdal.

Årlig stjeles det opptil 20.000 mobiltelefoner i Norge.
Stikkord: Mobil