Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gresk ferie for Telenor

TELEGRAM: Først havnet Telenor midt en gresk maktkamp om privatisering. Men så kom suksessen for den norske selskapets satsing på utbygging av mobilnett – midt blant populære reisemål i Hellas.

Telenor har investert opp mot 700 millioner kroner for å bygge ut mobilnett nummer tre i Hellas. Men på forsommeren havnet det norske teleselskapet i medienes søkelys, melder Dagens Næringsliv.

Rykter
Rykter ville ha det til at Telenor ville trekke seg fra samarbeidet med det greske selskapet OTE – om å etablere mobiloperatørselskapet Cosmote. Telenor ser på opplysningen som plantet, med det formål å skade greske politikere i en privatiseringsprosess.

– Vi ble brukt i en politisk prosess, men nå har det roet seg, sier regiondirektør Bjørn Flakstad i Telenor.

Sommersuksess
For nå ser det ut til at forsommerens “bråk” er blitt til feriesuksess. I løpet av to måneder har Telenor/OTE fått 60.000 abonnenter – like mange som de to første greske mobiloperatørene fikk på to år.

Feriedekning
Telenor/OTE-nettet er basert på GSM 1800. Dekningen i dag er stort sett konsentrert rundt storbyene Athen og Thessaloniki, samt ferieøya Korfu. I løpet av året skal dekningen også omfatte Kreta og de fleste ferieøyene i Egeerhavet.

For feriesugne nordmenn i Hellas kan det være verdt å vite at Telenor Mobil har roamingavtale med alle tre mobiloperatørene i landet, i tillegg til Cosmote også Panafon og Stet Hellas.
Stikkord: Mobil