Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kommunene må på nett

TELEGRAM: Kommunene må følge med i utviklingen og ha egne internett-sider, sier Erik Moe-Helgesen i Digital Hverdag AS.

– Selv om kommunene ikke er i samme konkurransesituasjon som bedriftene, vil det være et behov om at informasjon om saksgang, service og søknader blir å finne på Internett, sier viseadministrerende direktør Erik Moe-Helgesen i Digital Hverdag AS til Ringerikes Blad.

KS støtter
Jevnaker kommune satser på å nå ut til folk gjennom Internett.

– Dette er pionervirksomhet mener Thorbjørn Hagen i Kommunenes Sentralforbund (KS).

Stadig færre følger med i politikken. Derfor er målet å styrke lokaldemokratiet og valgdeltakelsen ved at politikerne går nye veier for å nå fem til folk. Kommunen vil også med tiden satse på å gi kommunal informasjon gjennom en interaktiv TV-kanal.

Digital Hverdag er firmaet som skal lage internett-sider for Jevnaker kommune.

Impulser utenfra
Thorbjørn Hagen, leder i prosjektgruppa “Demokrati, deltakelse og styring” i KS, viser til eksperimenter fra andre land når han støtter økt Internett-satsing i kommunesektoren.

Tony Blair understreket at Internett var viktig under valgkampen forrige høst. Blair og hans parti etablerte seg med Internett-sider og det var en intensiv politisk debatt på nettet gjennom hele valgkampen.

– Publikum ble veldig engasjert da de fikk direkte kontakt med politikerne, sier Hagen.