Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IT-bransjen på vei ned?

TELEGRAM: Etableringsboomen i IT-bransjen slår nå tilbake som en konkursboom. Hittil i år har hele 60 dataselskaper blitt tvunget til å legge ned virksomheten.

Etableringsiveren er i stor i databransjen – men ikke alle overlever etableringsfasen. Hittil i år har 60 IT-selskaper blitt slått konkurs, melder Finansavisen.

Ikke over kneika
Hele 6 av 10 dataselskaper som ble slått konkurs er etablerte etter 1995. Bare i første tertial i år har det blitt etablert 30 prosent flere databedrifter. Finansavisen mener å spore en sammenheng mellom økt etablering og konkurser i IT-bransjen.

Et mønster
Gjennomgangen av konkursene viser et klassisk mønster: Stor optimisme, lav egenkapital og dårlig økonomistyring. Finansavisen peker også på at påfallende mange gründere i konkursrammede dataselskaper ikke har passert 30 årsgrensen.

Store og små
Men det er ikke bare de små som går på tryne. Telenor Marlink måtte i forrige uke melde pass. Nederlandske Tulip måtte også pakke sammen sin virksomhet i Norge. Telekompaniet AS i Klart Svar-kjeden bukket under for få uker siden.