Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Alcatel gir bort fiberoptikk

TELEGRAM: Alcatel Telecom har gitt Norges teknisk naturvitenskapelige universitet i Trondheim (NTNU) en gave verdt 600.000 kroner.

Gaven omfatter utstyr som skal brukes til fiberoptiske målinger, blant annet i forbindelse med medisinsk forskning og olje- og gassvirksomhet.

– Utstyret har meget god kvalitet. Det er bedre at det kan utnyttes av NTNU, fremfor å støve ned hos oss, sier utviklingsingeniør Ørjan Arve Sunde i Telettra i en pressemelding fra Newswire.

Nyttig
– Vi bruker fiberoptiske sensorer til å måle blodtrykk og temperatur i kroppen, samt oksygenopptak i blodet. Vi bruker det også til å måle trykk og temperatur i borehull for olje og gass, samt på en rekke andre områder, sier professor Kjell Bløtekjær ved Instituttet for fysikalsk elektronikk ved NTNU.

– Noe av utstyret er kostbart, og kommer godt med i en trang budsjettsituasjon, sier han.

Samarbeid
Alcatel Telecom Norway og NTNU innledet tidligere i vinter et omfattende samarbeid, om prosjekter og hovedfagsoppgaver, forskerutdanning, gjesteforelesninger og utvikling av annen industrirettet forskning og undervisning.

– Vi har blant annet gitt støtte til en egen datalinje for jenter, sier adm. direktør Ingvild Myhre i Alcatel Telecom Norway.

Det er tidligere studenter ved NTNU, nå Alcatel-ansatte, var med på å ta initiativet til gaven.