Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nokia-fastnett for Mobilix

OSLO: Mobilix, eid av France Télécom, akselererer etableringen av et fasttelefonitilbud i Danmark. Etter at Nokia er valgt som utstyrsleverandør forventer selskapet å ha et tilbud for bedriftskunder ved slutten av året.

– Dette er et konkret uttrykk for France Télécoms strategi for å styrke sin posisjon på det skandinaviske markedet med kombinerte fastnett- og mobile tjenester, sier Monique Moullé-Zetterström, adm. direktør i Mobilix.

200 mill. kroner
Etter Mobilix’ patnerskap med den danske Banestyrelsen tidligere i år, har selskapet arbeidet med å etablere et fasttelefonitilbud i Danmark vært i gang. Et viktig skritt på veien til realiseringen av de ambisiøse fastnettplanene, er valget av Nokia som utstyrsleverandør – en avtale som for Nokia er verdt 200 millioner kroner.

Utvider samarbeid
– Valget av Nokia er perfekt for oss, fordi vi allerede har et godt etablert samarbeid, og kan bygge videre på den eksisterende mobilplattformen som Nokia også var utstyrsleverandør til, sier Monique Moullé-Zetterström.

– Integreringen av fastnett- og mobile tjenester er avgjørende på det danske markedet. Vi vet at danskene ønsker et alternativ, også på fastnett, og det skal de få, sier hun.

Nokia til norsk søster
– Et pluss for samarbeidet mellom Mobilix og Nokia, er at også ElTele Øst, som er Mobilix søsterselskap i Norge, også har valgt Nokia som leverandør av fastnett-utstyr.

Viktig avtale
– Avtalen med Mobilix er viktig for oss, fordi vi kan utvide samarbeidet til også å gjelde fastnetttjenester. Synergieffekten på tvers av landegrensene er hva sluttkundene ønsker, og er for øvrig i tråd med den måten Nokia arbeider på, sier René Svendsen-Tune, adm. direktør i Nokia Telecommunications.
Stikkord: Mobil