Hopp til navigasjon Hopp til innhold

GSM-ferie i 59 land

OSLO: Fredag 10. juli åpner Telenor Mobil roamingavtale nummer 100. Dermed kan deres abonnenter ringe med GSM-telefonen i hele 59 land. Konkurrenten NetCom har til sammenligning åpnet roamingavtaler i 49 land…

Såkalt roaming gjør at du som er GSM-abonnement også kan ringe i utlandet på din norske mobiltelefon. Telenor Mobil vil fredag 10. juli tegne avtale nummer 100 og dermed ha dekning i 59 land. Og i følge NetComs websider har konkurrenten åpnet tilsvarende avtaler for 49 land.

Ferieland
I en pressemelding kan Telenor Mobil opplyse at de mest trafikkerte ferielandene som Spania og Hellas allerede har vært på roaminglista i en årrekke.

De to siste roamingavtalene har Telenor gjort i Bosnia/Herzegovina (Public Eterprise PTT) og Canada (Microcell).

USA
Telenor har også roamingavtaler med stater i USA (New York, Washington DC og Baltimore). Men her benyttes GSM 1900 som nett. Dermed trenger du for eksempel en tobåndstelefon som dekker både GSM 900 i Norge og GSM 1900 i USA.

Internettavisa Telecom kan opplyse at Bosch World Phone 718 er en av de få mobiltelefonene på det norske markedet som er egnet til bruk både i Norge og USA.

Satellitt
Telenor Mobil har også gjort roamingavtaler med Iridium-konsortiet, som tilbyr satellitt-telefoni. Fra september i år vil det bli mulig å ringe fra de fleste steder av kloden med et Telenor-abonnement via satellitt. Men det forutsetter at du kjøper en GSM/satellitt-telefon, som foreløpig ikke er tilgjengelig på det norske markedet.
Stikkord: Mobil