Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Turbo-Internett på mobilen

OSLO: Svenske Telia vil tilby sine avanserte mobiltelefonbrukere en raskere oppkobling til Internett. Abonnenter innenfor Telias Department of the Future (DOF) vil som de første i verden, selv kunne styre kvalitet og komprimeringsgrad når de laster ned informasjon fra nettet.

Tjenesten, som ennå ikke er helt ferdigutviklet, har selvfølgelig arbeidstittel: Mobil Internet Turbo. Løsningen hevdes å gi smartere billedkoding, komprimering og filtrering, og dermed raskere oppkoblingstid til Internett.

Treg standard
GSM-standarden før mobiltelefoner begrenser overføringshastigheten fra Internett til 9,6 kb/s, noe som oppleves som relativt langsomt for mange.

Telia hevder at de med den nye tjenesten vil kunne senke oppkoblingstiden til under 10 sekunder. Dette skal være en tredjedel av den tiden det normalt tar å koble mobiltelefonen til Internett.
Stikkord: Mobil