Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nye eiere i ID ComNet

OSLO: Kommunikasjonsselskapet ID ComNet vil vokse og har hentet inn 30 millioner kroner i ny egenkapital. Pengene kommer fra Bergen Industriutvikling AS og Statens Nærings- og distriktsutviklingsfond, som dermed har 30 prosent eierandel.

– Det går veldig bra for oss om dagen, og som ethvert selskap i vekst, trenger vi penger til å forsette utviklingen av selskapet, sier produkt- og markedsdirektør Geir Eek i ID ComNet.

Tale- og datakom
ID ComNet kaller seg «det kompetente mellomleddet», og mener med det å legge til rette og velge tale- og datakom-løsninger fra de store leverandørene som Telia, Telenor, Enitel og Statnett. Selskapet, med enheter i Bergen, Stavanger og Oslo, leverer verdiøkende tjenester og kundetilpassede kommunikasjonsløsninger innenfor tale og data til bedriftsmarkedet.

Selskapet hadde i 1997 en omsetning på 195 millioner kroner og har ifølge en pressemelding om lag 90 ansatte. Morselskap i ID Gruppen har vært ID Scandinavia as., der gründerne adm. direktør Egil Skibenes, Christer Andersson og Kari Suominen før emisjonen hadde 86 % av aksjene, mens de ansatte hadde 14 %.

Gruppevare og serverne
– Vi har stor tilstrømning av kunder for tiden. Det er en trend at store selskaper ønsker å benytte gruppevare, i tillegg til at serverne sentraliseres. Dette skaper behov for mer kapasitet i fjerntilknytningene. Derfor opplever vi for tiden at mange kommer og øker sine faste linjer fra 64 kilobit/s til 128, 256 eller 512, sier Eek.

Eek sier at det er mye Frame Relay-tjenester som selges, men også ATM, som nå ifølge Eek har skikkelig samtrafikk med Frame Relay.

Startet tidlig
– Vi var tidlig ute med å tilby datakom-løsninger til bedriftsmarkedet. Startet allerede i 1985 og var kjapt utpå da denne delen av monopolet ble opphevet. Kundene har ikke kompetanse nok selv til å velge tele- og dataleverandører. De ringes i dag ned av likt og ulikt som vil selge et virvar av teletjenester. Derfor får vi ofte jobben med å tilrettelegge løsninger og velge leverandør for kundene. I dag er vi Telenors største partner i Norge, og regner med å være Telias største partner om kort tid, sier Eek.