Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Telia skrinlegger mobil?

OSLO: Telia må utsette utbyggingen av deres DCS 1800 mobiltelefonnett. Det bekrefter adm. direktør Bjørn Formo (bildet) i Telia Norge. Etter det internettavisa Telecom erfarer kan Telia komme til å skrinlegge hele mobilsatsingen i Norge i denne omgang.

Formo, Bjørn2
Formo opplyser til internettavisa Telecom at deres DCS 1800 mobiltelefonnett ikke vil være i drift før mot slutten av 1999, og ikke i andre kvartal, slik planene har vært tidligere.

Ser mot Danmark
Formo sier til Internettavisen Telecom at Telias erfaringer i Danmark og Finland skal studeres nøye før en avgjørelse om bygging av Telias DCS 1800-nett settes i gang.

Han skynder seg imidlertid å legge til at Telia AB har et gjeldende vedtak om å bygge ut et mobilnett i Norge til en kostnad på om lag to milliarder kroner. Av dette er om lag 1,5 milliarder kroner utbygging og markedsføring, og resten knyttet til oppbygging av organisasjonen.

Svakt i nabolandene
Det er ingen hemmelighet at Telia ikke har fått de resultater i Finland og Danmark som de hadde håpet. Å komme inn som en supplerende konkurrent på mobiltelefoni i markeder med etablerte merkevarer og konkurranseforhold er ikke enkelt.

Derfor er det vanskelig å tolke Telia-sjefen annerledes enn at mobil-utbyggingen i Norge kan bli skrinlagt.
Stikkord: Mobil