Nilsen, Oddvard

Annonse


Høyre vil fjerne prefiks

Nilsen, OddvardÅrsaken til kravet fra Høyre er blant annet Telias egen forklaring på hvorfor de så langt ikke har lykkes med sin satsing i Norge. Telia mener at det for Telenor er en klar konkurransefordel at kundene slipper å slå et såkalt prefiks for å velge operatør.

Skader konkurransen
Høyre mener vider at Telias reduserte aktivitet på det norske telemarkedet vil føre til svekket konkurranse noe som er til skade både for bedrifter og personkunder.

Under behandlingen av teleloven i Stortingen tidligere i år advarte Høyre mot at svekket konkurranse kunne bli resultatet når Telenor er eneste operatør uten prefiks. Den gangen foreslo partiet å fremskynde innføringen av fast operatørforvalg noe Bondevikregjeringen og Arbeiderpartiet gikk i mot.

Dørum på banen
– De siste dagers hendelser viser at Høyres bekymring var høyst begrunnet. For å motvirke den uheldige situasjonen som har oppstått forventer jeg at samferdselsminister Dørum medvirker til at det så raskt som mulig innfører fast operatørforvalg, sier Nilsen i en pressemelding.

Annonse


Økt konkurranse
Også Konkurransetilsynet reagerer og mener det trengs en ytterligere liberalisering av telemarkedet. I følge EØS-avtalen må Norge fjerne alle prefikser innen 1. januar 2000.

Seksjonssjef Arve Kvåle sier i en kommentar til Dagens Næringsliv at prefiksene er en klar ulempe og bør kunne fjernes før denne fristen.

Annonse