Fotballimål

Annonse


Rekord-VM på web

FotballimålDet offisielle webstedet for fotball-VM hadde 15. juni sin foreløpige besøkstopp med hele 58,8 million oppslag. Bak WMs informasjonstjener står Hewlett Packard (HP), EDS, France Telecom og Sybase.

Risikabelt
– WM-web’en var det mest risikable vi kunne gi oss i kast med. Men i motsetning til sommer-OL i Atlanta, har vi hatt tre år på planlegging denne gangen, sier HPs visepresident Alex Sozonoff i en eksklusiv kommentar til internettavisa Telecom.

System
Så langt har HP og de tre andre partnerne klart å holde VMs informasjonstjener(e) gående uten brudd (nedetid).

USA rager høyest på hitlistene. Derfor befinner hele tre av webtjenerne seg på nettopp dette kontinentet. Brasilianerne og japanerne er også storbrukere av informasjon om fotball-VM på Internett.

Annonse


Skalert
Alex Sozonoff forventer at VM-web’en når en topp på om lag 100 millioner oppslag på en dag. Informasjonssystemet er skalert for å kunne takle hele 175 millioner oppslag.

Det HP kaller World Cup Online er både et intranett (Info France ’98), for presse og funksjonærer, og en åpen Internett-tjeneste for publikum.

Det franske senteret består av hele 32 UNIX-tjenere. Når en av tjenerne belastes tungt, står en ny klar til å ta over trafikken.

E-web
I tillegg har fotball-VM en egen shoppingtjeneste på nett med 20.000 daglig kunder – og over 2 millioner oppslag. Det handles i 11 forskjellige valutaer. 400 artikler er tilgjengelige. Foreløpig har HP ingen omsetningstall å vise til.

På e-shop’en prioriteres handlekunder framfor de som bare surfer.

Webadresser:
VM-info: www.france98.com/
VM-shop: http://store.france98.com/

Annonse