Annonse


Telenor presser streikende

Leder for Osloavdelingen i Tele- og Dataforbundet, Dag Fredriksen, mener dette er bare et av flere eksempler på hvilket press de streikende medlemmene er utsatt for.
– Telenor presterer til og med å nekte ansatte i streik å delta i bedriftsidrettstilbudet, sier Dag Fredriksen til internettavisa Telecom.

Misforståelse
Ledelsen i Telenor tilbakeviser at de på noen måte har forsøkt å presse ansatte som er tatt ut i streik.

– Når det gjelder de to ansatte som bor i tjenesteboliger var hele saken basert på en misforståelse. Noen trodde at de under streiken ikke hadde anledning til å bo i leilighetene, en feil som raskt ble rettet opp, sier pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor.

Uten forståelse
Han har ingen forståelse for at det blir reagert på at ansatte i streik ikke får delta i bedriftens idrettstilbud.
– Streik er streik. Det er da helt naturlig at de ansatte ikke tar del i bedriftens tilbud, sier Melgaard.

Annonse


Monopol på informasjonen
Under streiken er de ansatte utestengt fra sine kontorer. De får heller ikke benytte faks eller kopimaskiner eller sende elektronisk post.

– Jeg må sende e-post til våre medlemmer hjemmefra. Det er ingen tvil om at Telenor forsøker å få monopol på informasjonen, samtidig beviser dette egentlig hvilken god sak vi har, sier Fredriksen.

Må bruke egne kanaler
Melgaard tilbakeviser at ledelsen i Telenor forsøker å få monopol på informasjonen.
– Når de ansatte er i streik er de utestengt fra våre lokaler og får ikke benytte tilbudet her. Det er ikke noe unormalt ved dette. Vi lar heller ikke Tele- og Dataforbundet legge ut sine sider på vårt intranett, sier han og legger til at streikeledelsen må ta i bruk egne informasjonskanaler.

Annonse