Annonse


Statlige ledere surfer mest

En fersk undersøkelse fra Markeds- og Mediainstituttet viser at 52,6 prosent av ledere i det offentlige bruker Internett en gang i uken eller oftere.

Over snittet
Dette er mer er det dobbelte av befolkningen ellers, og en kraftig økning fra i fjor da andelen ledere på nettet var en av tre. Ni av ti statlige ledere surfer på nettet mens de er på jobb. Gjennomsnittlig er lederene på nettet i 52 minutter hver gang.

Datafreakere
Andelen av de som bruker mye tid på Internett er også på vei oppover. Nå er om lag 30 prosent av lederene i det offentlige innom nettet daglig eller oftere. Direktør Arne Simonsen i Statens Informasjonstjeneste sier til Aftenposten at dette trolig har sammenheng med at Internett nå rommer mer nyttig informasjon, både som beslutningsgrunnlag og til saksbehandling.

Foran private
Tallene fra MMI viser at offentlige ledere ligger langt foran ledere i privat sektor når det gjelder å ta i bruk Internett. De fleste benytter nettet til å sende elektroniske post. Noe færre sier de søker etter fagstoff, og en god del leser aviser på nett.

Annonse