CompaqAr7500

Annonse


Compaq Armada 7800

CompaqAr7500Maskinen inneholder grafikkort med 4 MB minne. TR-ytelsestest gir Armada 7800 et resultat på 19,7, det foreløpig beste vi har målt.

Ytelsen er sammenlignbar med en stasjonær PC med 233 MHz Pentium II. Armadaens lynskarpe og lyssterke, 13,1-tommers TFT-skjerm med 1024×768 punkter, den hittil beste vi har sett.
Derved blir Armada 7800 en fullgod erstatning for en stasjonær PC, eller imponerende mobil-PC for presentasjoner, tunge beregninger, dataassistert konstruksjon, og andre arbeidsoppgaver som krever lynrask grafikk. Denne boksen har ingen problemer med å spille Quake 2.

Betaler for status
Vanlige kontorprogrammer ekspederes lynraskt, men du betaler mye for statuseffekten hvis maskinen hovedsakelig skal brukes til tekstbehandling og regneark.
Den ekstreme ytelsen er pakket inn i en boks i umiskjennelig amerikansk og litt klumpete design. Maskinen er litt større enn vanlige mobil-PCer, 5,3 cm tykk og veier hele 4,2 kilo med sin integrerte strømforsyning. Bæreveske følger med.
Innvortes finner vi en velvoksen 5 GB harddisk og 20x CD-ROM-spiller som eventuelt kan byttes ut med en medfølgende diskettstasjon, DVD-stasjon (til høsten) eller et ekstra Li-Ion-batteri. Doble batterier kommer godt med fordi levetiden var bare 1 t 54 min i TR-batteritest. Armada 7800 leveres med et eget strømsparingsprogram og støtter ACPI.

God på bilde
Armadaen har plass for to Type I/II PCMCIA-kort med CardBus, og er velutstyrt med integrert 33,6 kbps, oppgraderbart modem, infrarød dataoverføring, USB-port, lydkort med wavetable, integrert mikrofon. Høyttalerne har ekstern volumkontroll, men lydkvaliteten imponerer ikke. Vi anbefaler eksterne høyttalere ved presentasjoner!
Den briljante skjermen gir plusspoeng og tastaturet er likeledes utmerket selv om dets vesle Enter-tast lett forveksles med Shift-tasten. Tastaturet har fire programmerbare spesialtaster, og hurtigtaster gir øyeblikkelig tilgang til forskjellige deler av systemoppsettet. Pekepinnen er litt stiv. Armada 7800 får minus for manglende håndleddstøtte, til tross for at Compaqs prisverdige fokusering på ergonomi i et medfølgende hefte.
Armadaen kan tilkoples Toshibas store dokkingstasjon (7800 kr) eller portreplikator (4300 kr). Maskinen støtter DMI 2.0 og følges av Compaqs nettverksadministrasjonsprogram Insight Manager og andre verktøyprogrammer som bl.a. beskytter harddisken mot tilgang fra uvedkommende hvis den blir stjålet.
Råskinnet Armada 7800 forsyner deg med all datakraft du trenger når du er ute og reiser, men er for tung til å bli en daglig følgesvenn ut og inn av flyplasser. Det kortpustende batteriet reduserer også portabiliteten.

Annonse


+
Meget høy ytelse, lynrask grafikk, skarp og lyssterk skjerm, innebygd strømforsyning, gode verktøyprogrammer
Kostbar, stor og tung, kort batterilevetid, mangler håndleddstøtte

Pris
Portabilitet
Ergonomi
Ytelse
Utstyr
Nettverk/komm.

TR Ytelsestest19,7
TR Batteritest1 t 54 min
Pris46.600 (57.300 m/moms)
Leverandør Compaq Computer Norway

Annonse