Annonse


BBS klar med nettbetaling

BBS er etter godkjennelse fra VISA og EuroPay/Mastercard klar til å produsere SET-sertifikater på vegne av banker og kortselskaper.

Pilot-lansering
BBS kommer i den nærmeste fremtid til å levere løsninger til den pilot-lanseringen av SET-baserte betalingstjenester som Kreditkassen, Gjensidige Bank, Sparebanken NOR, EuroPay Norge og Visa Norge sammen går i gang med til høsten.

Tiltrodd part
– Dette markerer en viktig milepæl i vårt arbeid med å videreutvikle vår rolle som en Tiltrodd Tredjepart (TTP) for banker og kortselskaper, sier direktør Odd Erling Håberget i BBS.

SET
SET er den internasjonale standarden som blant andre VISA og Mastercard har utviklet for å gi kortholdere og brukersteder økt trygghet i gjennomføringen av betalinger over åpne nett. I praksis vil kortholdere og butikker få tilgang til hver sin programvare basert på SET-standarden.

E-lommebok
For kortholder fungerer programvaren som en “elektronisk lommebok”, og for brukerstedet kan programvaren sammenlignes med en “virtuell betalingsterminal”. Det SET-løsningene gjør er å garantere identiteten til kjøper, selger og betalingssystem, samt sikre at ingen uvedkommende kan tappe informasjon som sendes over Internett.

Annonse