Annonse


Ara AS vil selge IP-telefoni

– Pengene skal gå til etablering av datterselskaper i Sverige og Danmark, foruten til produktutvikling, sier adm. dir. Atle Reitaas i Ara Application AS til internettavisa Telecom.

Rettet emisjon
Først etter ferien vil styret i selskapet gå ut og be potensielle aksjonærer om finansiell bistand. Før den tid vil selskapet heller ikke ta stilling til hvor stort beløp som behøves, i følge Reitaas.

IP-telefoni
Utvikling av løsninger for IP-telefoni, beregnet for integrasjon med selskapets NT-baserte kommunikasjonsserver, er et av de punktene som ledelsen i selskapet nå håper å kunne finansiere ved hjelp av frisk kapital.

– Vi tester voice-on-the-net-løsningen i disse dager, og håper å ha den som et kommersielt produkt ved årsskiftet, sier Reitaas.

Annonse


Telenor-bakgrunn
Ara Application AS ble etablert for vel et år siden av utbrytere fra Telenor som ønsket å sette fokus på callsentre, CTI og datastøttet telefoni. Selskapet foretrekker å satse på videreutvikling og integrasjon av åpne, PC-baserte løsninger framfor å lage produktene helt fra grunnen av.

Avtaler
Ara AS har inngått avtaler med blant annet Oslo Likningskontor, Statoil og Nera. Årets budsjett lyder på 12 – 13 millioner kroner, og blir ventelig gjort opp med et lite underskudd, sier Reitaas.

Annonse