Håvard Fossen

Annonse


Holder på mobilen

Håvard FossenSom så ofte før når nye produkter kommer på banen, var utgangspunktet irritasjon. Gründeren Willy Fauchald, som kommer fra bilbransjen, hadde i lengre tid irritert seg over at håndfri-løsninger i bil var avhengig av ikke bare hvilket mobiltelefon-merke som skulle benyttes, men også hva slags biltype det var snakk om.

En million i utvikling
Resultatet to år og i overkant av en million kroner seinere, er produktet Uniclip – en holder som benytter 3Ms universaltape for å festes ved rattet i hvilken som helst biltype. Enten kan man benytte mobiltelefon-produsentens ”krybbe” for å sette fra seg telefonen, eller feste en liten universalplate fra UniClip med tape til telefonen. Tapen er av en type som sitter knallhardt, uten å ettelate merke når den fjernes. Utsalgsprisen på produktet vil ligge på rundt 200 kroner.

– Vi har hatt noe støtte fra SND til utviklingen av produktet, og har flere nye produkter under utvikling, blant annet en håndfri-mikrofon, sier Vosmik. Produktet er patentert i Norge og mønsterbeskyttet i aktuelle eksport-markeder.

Sikkerhet
– Vi har benyttet Trygg Trafikk som konsulent under utviklingen, for å sette fokus på trafikksikkerheten, sier Vosmik, som regner med at det kommer et påbud om håndfri i bil på ett eller annet tidspunkt.

UniClip AS har som forretningside å levere standardiserte løsninger rundt mobiltelefoni. Selskapet, som foreløpig består av kun en lønnet medarbeider – Vosmik selv – har samarbeidet med Dynoplast og Abry Industrial Design om produktutviklingen. Det er Dynoplast som produserer Uniclip.

Annonse